Ekstremværet Mons er over

Mons rammer blant annet Nordland. Dette bildet er tatt i fergekøen på Forvik i Vevelstad tirsdag. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix
Mons rammer blant annet Nordland. Dette bildet er tatt i fergekøen på Forvik i Vevelstad tirsdag. Foto: Frode Meosli / NTB scanpix

Nedbøren over deler av Nord-Trøndelag og Nordland er i ferd med å minke, opplyser Meteorologisk institutt. Ekstremværet Mons anses dermed som over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil fortsatt komme en del nedbør i form av regnbyger utover onsdag kveld og torsdag, melder Meteorologisk institutt i 16-tiden onsdag.

Det ventes sørvestlig vind med mye høy fuktighet og høye temperaturer inn mot kysten, men selve frontsonen og området med kraftigst nedbør er nå i ferd med å trekke nordover.

I Namdalen, Helgeland og i Sør-Salten er det nå i ferd med å trekke inn en litt tørrere og mer bygepreget luftmasse.

Meldingen om ekstremværet Mons ble sendt ut mandag og gjaldt Namdalen, Helgeland, Saltfjellet og Sør-Salten.

Nord-Trøndelag og Nordland har hatt noen dager med kraftig regn. Lurøy i Nordland har fått mest, med hele 166 millimeter nedbør på 48 timer.

Liafoss i Nærøy i Nord-Trøndelag fikk hele 117 millimeter, mens Leirfjord (111 millimeter) og Høyholm (104 millimeter), begge i Nordland, også har hatt to særdeles våte døgn.

Personvernpolicy