Politiet: – Sønnen drepte moren sin med en kniv

Mannen i begynnelsen av 40-årene er siktet for drap på moren på Fjellhamar natt til tirsdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Mannen i begynnelsen av 40-årene er siktet for drap på moren på Fjellhamar natt til tirsdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Mannen i 40-årene som er siktet for drap på moren på Fjellhamar i Akershus, erkjenner å ha drept henne med kniv. Han ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett at mannen erkjente straffskyld etter siktelsen, som lyder på forsettlig drap, skriver Romerikes Blad.

– I tillegg kan jeg legge til at drapsvåpenet var en kniv, sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt til avisa.

Den siktede er til judisiell observasjon ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Bakgrunn: Kvinne drept på Fjellhamar - sønn siktet for drap

– Viktig vitne

Det var tirsdag morgen politiet rykket ut til en bolig på Fjellhamar i Lørenskog etter at naboer hadde varslet om bråk fra huset der en kvinne i 60-årene ble funent drept.

På stedet ble en mann i 40-årene, kvinnens sønn, pågrepet og siktet for drapet.

I huset befant også kvinnens ektemann seg. Han blir av politiet betegnet som et nøkkelvitne i saken.

– Ektemannens vitneprov blir naturligvis svært viktig, sier Letnes på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Var på besøk

Politiadvokaten er ikke kjent med at politiet tidligere har rykket ut til boligen i noen forbindelse. Siktede er registrert med noen forhold hos politiet, men ingen alvorlige.

– Jeg har forstått det sånn at han var på besøk og ikke bor der selv, sier Letnes.

Ifølge VG var den drepte kvinnen ansatt i en kommune på Østlandet gjennom nesten 30 år. Hun jobbet blant annet med vold i nære relasjoner.

Personvernpolicy