Politiet: – Sønnen drepte moren sin med en kniv

Mannen i begynnelsen av 40-årene er siktet for drap på moren på Fjellhamar natt til tirsdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Mannen i begynnelsen av 40-årene er siktet for drap på moren på Fjellhamar natt til tirsdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Mannen i 40-årene som er siktet for drap på moren på Fjellhamar i Akershus, erkjenner å ha drept henne med kniv. Han ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett at mannen erkjente straffskyld etter siktelsen, som lyder på forsettlig drap, skriver Romerikes Blad.

– I tillegg kan jeg legge til at drapsvåpenet var en kniv, sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt til avisa.

Den siktede er til judisiell observasjon ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Bakgrunn: Kvinne drept på Fjellhamar - sønn siktet for drap

– Viktig vitne

Det var tirsdag morgen politiet rykket ut til en bolig på Fjellhamar i Lørenskog etter at naboer hadde varslet om bråk fra huset der en kvinne i 60-årene ble funent drept.

På stedet ble en mann i 40-årene, kvinnens sønn, pågrepet og siktet for drapet.

I huset befant også kvinnens ektemann seg. Han blir av politiet betegnet som et nøkkelvitne i saken.

– Ektemannens vitneprov blir naturligvis svært viktig, sier Letnes på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Var på besøk

Politiadvokaten er ikke kjent med at politiet tidligere har rykket ut til boligen i noen forbindelse. Siktede er registrert med noen forhold hos politiet, men ingen alvorlige.

– Jeg har forstått det sånn at han var på besøk og ikke bor der selv, sier Letnes.

Ifølge VG var den drepte kvinnen ansatt i en kommune på Østlandet gjennom nesten 30 år. Hun jobbet blant annet med vold i nære relasjoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus