Skal taue utbrent ferje til Brindisi

Italienske myndigheter frykter at dødstallene kan stige kraftig etter brannen på ferja Norman Atlantic. Den skal taues inn til Brindisi for å undersøkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

427 personer ble berget i live fra ferja som begynte å brenne utenfor Korfu. Ifølge italienske medier er elleve personer så langt bekreftet omkommet, men det er ventet at disse tallene vil stige.

Det er stor forvirring rundt hvor mange som faktisk var om bord i ferja. Verken greske eller italienske myndigheter kan svare på det, men sier det var mange blindpassasjerer om bord.

Flere av dem som overlevde ulykken sto ikke på passasjerlistene.

Les også: To døde i ulykke under tauing av brannferje

Skal avhøre kapteinen

– Ettersom skipet uten tvil fraktet ulovlige flyktninger som trolig hadde gjemt seg i lasterommet, frykter vi at vi kan finne mange døde når vi får tauet inn skipet, sier Giuseppe Volpe, statsadvokat i Bari.

Italienske etterforskere er i gang med avhør av passasjerer, og vil også avhøre kapteinen. Ifølge greske ANA-MPA og italienske ANSA risikerer kapteinen og rederiet å bli siktet for å ha forårsaket et forlis.

Italias statsminister Matteo Renzi sier ifølge nyhetsbyrået ANSA at saken må etterforskes grundig. Han skryter også av redningsarbeiderne som i dårlig vær fikk reddet 427 personer.

Volpe sier ifølge Reuters at 179 personer er savnet etter brannen, men det er ikke klart hvordan han har kommet fram til dette tallet.

Les også: Ferje-overlevende: – Ingen ante hvordan de skulle få oss av båten

Albanske sjøfolk døde

Skipet har befunnet seg i albansk farvann, men Albania har godtatt at skipet taues til Italia.

Ifølge georgiske medier var det en georgisk-ortodoks prest om bord i skipet. Han har ennå ikke gitt livslyd fra seg, skriver en blogg i Vatikanet.

To albanske sjøfolk døde da de ble truffet av en kabel som røk under tauing ferja i forbindelse med redningsarbeidet. Mennene ble truffet av en kabel som røk etter at den ble sittende fast i en propell.

– Én mann døde på stedet, den andre døde for kort tid siden mens han fikk behandling av helsearbeidere, sier en talsmann for havnevesenet i albanske Vlorë.

Personvernpolicy