Kystvakten har skutt den døde hvalen

Den døde hvalen som har vært i ferd med å eksplodere, ble søndag ettermiddag skutt og punktert av Kystvakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvalen er skutt på med mitraljøse, et maskingevær av grovere kaliber som er på 12,7 millimeter, sier vaktsjef Leif-Owe Birkeland til VG i 15-tiden.

Mye av lufta hadde allerede sivet ut av den døde hvalen etter å ha vært på slep bak KV Bergen ut i havgapet utenfor Bergen søndag.

Bakgrunn: Fare for hvaleksplosjon

Nå er hvalen, som trolig er en knøl- eller finnhval, under havoverflaten og vil etter hvert bli fortært av andre dyr.

– Den ble skutt i mageregionen, der den var tykkest. Den oppblåste «magen» punkterte og resten av gassen kom ut, sier Birkeland.

KV Bergen befant seg søndag ettermiddag 35 nautiske mil – rundt 60 kilometer – unna kysten vest for Sandøy utenfor Bergen, som skipet reiste fra lørdag kveld.

Kystvakten ønsket å frakte kadaveret såpass langt ut for å unngå at det treffer båttrafikken ved kysten og heller ikke blir skylt tilbake på land

Mannskapet på kystvaktskipet Bergen sørget søndag for at det oppblåste hvalkadaveret ble skutt i senk sørøst for Trollfeltet. Foto: Kystvakten / NTB scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus