Tilliten til politiet kraftig opp siden 2012

Politidirektør Odd Reidar Humlegård setter pris på den store tilliten etaten og medarbeiderne hans nyter. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Politidirektør Odd Reidar Humlegård setter pris på den store tilliten etaten og medarbeiderne hans nyter. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

89 prosent sier de har svært høy eller ganske stor tillit til politiet. Det er betydelig flere enn i 2012 og også et høyere tall enn før angrepene 22. juli 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene som er hentet fra den landsomfattende innbyggerundersøkelsen viser at tilliten til lovens håndhevere er aller høyest i Asker og Bærum (97 prosent) og lavest i Telemark og Vestfinnmark (82 prosent), skriver VG.

– Dette er den reneste julegaven fra borgerne og en kjempegod tilbakemelding på slutten av året, fastslår politidirektør Odd Reidar Humlegård på vegne av de 15.000 som arbeider i politiet. Han får følge av den politiske ledelsen i Justisdepartementet.

– Dette er tall vi er fornøyd med, og som politiet kan være bekjente av. Det sier også noe om at folk har oppfattet det gode arbeidet som gjøres hver dag i politiet, sier statssekretær Hans J. Røsjorde (Frp).

Tilliten er styrket i samtlige politidistrikter, bortsett fra Hordaland, der den går svakt tilbake fra 88 til 87 prosent. Det er ikke klart om undersøkelsen er gjennomført før eller etter at press førte til en gjenopptakelse av Monika-saken, der en åtte år gammel jente ble drept på Sotra i 2011. Dermed er det heller ikke klart om avsløringene om henleggelsen av den tre år gamle saken har påvirket utfallet av undersøkelsen.

Det er heller ikke klart om den midlertidige bevæpningen av politiet har påvirket resultatet.

Personvernpolicy