Meny

Kraftig uvær rammer Norden

Arkivbilde: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uværet fra Atlanterhavet har nådd både Sverige og Danmark og kan komme til å ramme hardere enn ventet. Også i Finland advares det mot sterke vindkast til lands og til sjøs.

Onsdag morgen sendte Sveriges meteorologiske og hydrologiske institutt (SMHI) og Danmarks Meteorologisk Institut (DMI) ut varsel om svært sterke vindkast.

Været skapte problemer i begge landene natt til onsdag: Trær er falt over veier, togstrekninger er blitt stengt og trafikken over flere broer er stengt eller må passes på. Det har også blitt meldt om strømbrudd flere steder i Sverige.

Ekstra trøbbel med snø

I Sverige er det spesielt Halland i Götaland og store deler av Västra Götaland sør i landet som har blitt rammet. SMHI har i tillegg til vindkast varslet snøfall flere steder.

Snøen gjør at været kan minne om snøstorm flere steder, selv om SMHI ikke bruker begrepet i denne sammenhengen.

Danskene har blitt hardest rammet i Røsnæs ved Kalundborg og på øya Anholt nord i Danmark. Vest på Jylland er uværet avtagende allerede onsdag formiddag, mens det på Sjælland i øst skal avta i løpet av ettermiddagen. Andre steder i Danmark ventes uværet først torsdag.

I Norge: Kraftig vind blåste av tak og trær rev ned strømlinjer

Treigt gjennom Øresund

Både danske og svenske meteorologer advarer mot ferdsel flere steder på sjøen. Gjennom Øresund, mellom Danmark og Sverige, har vannstanden steget betraktelig, noe som har ført til store forsinkelser i sjøtrafikken.

Også i Finland advarer det Meteorologiske instituttet mot sterk vind. Onsdag formiddag blåser det mest vest i landet, hvor vindkastene kan komme opp i 20 meter i sekundet, men utover torsdagen ventes uværet å treffe flere deler av Finland.

I Sverige og Danmark blir det roligere torsdag, men fredag er det meldt dårligere vær igjen.

I Norge har det kraftige uværet som slo inn over Østlandet natt til onsdag, felt mange trær og blant annet ført til at hustak er blåst av.

Les også: – Husk dette før stormen kommer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus