Meny

Israel etterforsker hendelser under Gaza-krigen

Et israelsk luftangrep rettet mot huset til Abu Jama-familien i Khan Younis på Gaza-stripen drepte 27 mennesker den 20. juni. Nå skal Israel etterforske angrepet. Her står en slektning av de drepte ved ruinene av boligen. Foto: Ibraheem Abu Mustafa (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det israelske forsvaret har satt i gang åtte nye etterforskninger av hendelser under Gaza-krigen. Etterforskningene omfatter angrep som kostet 30 palestinere livet.

De interne granskningene kan hjelpe Israel å utfordre arbeidet til FNs menneskerettighetsråd, som skal granske mulige krigsforbrytelser utført av israelske styrker og militante palestinere under den 50 dager lange krigen i sommer.

Israel nekter å samarbeide med rådet, som myndighetene i landet mener er partisk. 2.100 palestinere ble drept i krigen, de fleste sivile. På israelsk side ble 76 soldater og seks sivile drept.

Blant forholdene som skal etterforskes, er et angrep mot en bolig i Khan Younis der 27 palestinere ble drept. Ifølge menneskerettighetsgrupper var de drepte sivile. Et angrep der to palestinske ambulansesjåfører ble drept skal også granskes.

De åtte nye etterforskningene kommer i tillegg til fem etterforskninger som ble satt i gang i september. 85 andre hendelser er under vurdering av det israelske militæret.

Israel mener Hamas har ansvar for sivile tap fordi gruppens krigere opererer fra tett befolkede nabolag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus