Akvariet i Bergen stenger – dyrevelferden skal gjennomgås

Akvariet holder stengt fra 8. desember til 1. februar. Foto: Marit Hommedal / NTB SCANPIX
Akvariet holder stengt fra 8. desember til 1. februar. Foto: Marit Hommedal / NTB SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Akvariet i Bergen har besluttet å stenge dørene i to måneder etter å ha fått refs fra både Mattilsynet og Arbeidstilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både dyrevelferden og arbeidsmiljøet ved Akvariet skal gjennomgås når anlegget stenges mandag 8. desember, sier direktør Kees Oscar Ekeli ved Akvariet til Bergens Tidende.

Akvariet fikk i november ti pålegg i en tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet knyttet til helse, miljø og sikkerhet. I tillegg har anlegget fått tre pålegg fra Mattilsynet for blant annet å ikke ha isolat og karantenefasiliteter for reptiler. Anlegget fikk også kritikk for å ikke ha en plan for sykdomsovervåking av dyr.

– Det har vært mye turbulens og kritikk. Nå trenger vi ro til å ta en gjennomgang av dyrevelferden og ordne opp i de forholdene vi har fått kritikk for, sier Ekeli.

Blant annet skal utenlandske eksperter hyres inn for å undersøke forholdene for dyrene, skriver NRK.

Styremedlem Morten Knutsen sier til Bergens Tidende at de ansatte var enige i beslutningen om å stenge Akvariet fram til 1. februar neste år.

– Det var en felles diskusjon hvor vi kom fram til en kollektiv beslutning. Det er lite besøk i denne perioden, og da er det naturlig å stenge nå, sier han til Bergens Tidende. (©NTB)