Meny

Én død og ni alvorlig skadd i bussulykke i Sverige

Én død og ni alvorlig skadd i bussulykke i Sverige

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 45-årsalderen omkom i en bussulykke i Sverige torsdag morgen. Ni andre ble alvorlig skadd, og over 40 ble brakt til sykehus.

I alt 57 voksne personer var om bord i bussen, opplyser busselskapet. Ulykken inntraff i morgentimene torsdag da den svenske turistbussen på vei til København kjørte av veien og havnet i grøfta på riksvei 27 utenfor Limmared i Tranemo kommune, sørøst for Borås.

Rundt ti personer ble liggende fastklemt i den veltede bussen. Like før klokka 9 var alle hentet ut. Rundt klokka 11.30 opplyste Södra Alvsborg sykehus i Borås at ni av passasjerene var alvorlig skadd. To har livstruende skader og er flyttet videre til Sahlgrenska universitetssykehus.

Kvinnen som mistet livet, døde på stedet, opplyser politiets pressetalsmann Peter Adlersson til nyhetsbyrået TT.

Det var for det meste kvinner i 60-årene om bord i bussen.

– Det er en del brudd, hodeskader og mange sårskader. En god del glass har fløyet omkring, sier Nina Widfelsdt, overlege ved Södra Älvsborg sykehus.

Bussen hadde startet kjøreturen tidlig torsdag morgen og plukket opp passasjerer flere steder i Vest-Sverige. Bussen var på dagstur, til blant annet et julemarked, før den skulle returnere torsdag kveld.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus