Streiken i arbeiderbevegelsen trappes opp

Onsdag møtte LO-leder Gerd Kristiansen streikevaktene og LO-ansatte Synnøve Konglevold og Olav Lie utenfor Folkets Hus. Til uken får de følge av enda flere Handel og Kontor-medlemmer når streiken trappes opp. Foto: Mats Rønning / NTB scanpix
Onsdag møtte LO-leder Gerd Kristiansen streikevaktene og LO-ansatte Synnøve Konglevold og Olav Lie utenfor Folkets Hus. Til uken får de følge av enda flere Handel og Kontor-medlemmer når streiken trappes opp. Foto: Mats Rønning / NTB scanpix

Handel og Kontor varsler at de tar ut ytterligere 186 personer i streik fra neste uke. SV og Arbeiderpartiet er blant dem som blir rammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra før er 296 personer tatt ut i streik, blant dem 95 som jobber i LO. Med mindre det kommer en løsning innen onsdag, vil 482 medlemmer i LO-foreningen Handel og Kontor være i streik fra midten av neste uke.

Opptrappingen av streiken ble vedtatt i et møte i streikekomiteen torsdag og varslet fredag.

Blant dem som blir rammet av opptrappingen, er Arbeiderpartiets og SVs partikontorer. Hos førstnevnte går det blant annet ut over staben til partisekretær Raymond Johansen. Også fylkespartiene og bystyregruppen i Oslo vil merke arbeidskonflikten. Det samme gjelder SVs stortingsgruppe. HK-organiserte ansatte i en rekke fagforeninger er også med i både det opprinnelige streikeuttaket og i opptrappingene underveis i konflikten.

Handel og Kontor (HK) mener deres ansatte i LO og de ulike fagforbundene tjener dårligere enn sammenlignbare grupper. Hovedårsaken til streiken er uenighet om statistikk og tallgrunnlag, og HK mener arbeidsgiver ikke har gitt dem innsyn i lønnsopplysninger. Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening tilbakeviser dette. (©NTB)

Personvernpolicy