Meny

Kongens tante, prinsesse Kristine, er død

Prinsesse Kristine Bernadotte var fast julegjest hos kongefamilien. Her er hun sammen med dronning Sonja etter julegudstjenesten i Holmenkollen kapell julen 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongefamiliens kjære tante Kristine Bernadotte er død, 82 år gammel. Hun døde i sitt hjem i Spania tirsdag.

Prinsesse Kristine var gift med kronprinsesse Märthas lillebror, prins Carl Bernadotte, som døde i 2003. De to var i mange år faste julegjester hos kongefamilien på Kongsseteren og på Skaugum helt fra kong Olavs tid.

Etter at ektemannen døde, var norskfødte Kristine en like kjær gjest hos kong Harald og dronning Sonja.

Senest i fjor feiret hun jul hos den norske kongefamilien, og hvert år fulgte hun dem til julegudstjenesten i Holmenkollen kapell.

Hun var også til stede ved runde fødselsdager, brylluper og andre jubileer i kongefamilien.

Prinsessen var prins Carls tredje kone. De hadde ingen barn sammen, men hun var en viktig person for prinsens barn og barnebarn fra tidligere ekteskap.

Prinsesse Kristine var født Rivelsrud og var søster av Jan Rivelsrud, som sammen med sin svoger prins Carl startet hotellkjeden Rica.

Lørdag ettermiddag var det minnegudstjeneste for prinsesse Kristine i den norske sjømannskirken i Calahonda i Spania, der hun og prins Carl hadde sitt hjem.

Hun skal senere bisettes fra Drottningholms slottskirke i Stockholm, der representanter for både den norske og svenske kongefamilien vil være til stede. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus