Håper gardiner kan gi gjennombrudd i Maddie-saken

SAVNET: Madeleine McCann var tre år gammel da hun sporløst forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal. Foto: Ap Photo/Paulo Duarte/NTB scanpix
SAVNET: Madeleine McCann var tre år gammel da hun sporløst forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal. Foto: Ap Photo/Paulo Duarte/NTB scanpix

Vil gjennomføre nye DNA-undersøkelser av gardinene som hang i leiligheten der Madeleine McCann forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scotland Yard vil ta i bruk en ny analysemetode for å finne nye DNA av gjerningsmannen som bortførte Madeleine McCann.

Den da tre år gamle jenta forsvant under en familieferie i Portugal i 2007. Siden da har britisk politi arbeidet med å finne ut hva som skjedde med henne.

Nå håper politiet at nye DNA-metoder vil føre dem nærmere gjerningspersonen.

Les også: – Vi er tilbake der vi startet

– Vil ikke love

Politiet tror kidnapperen kan ha tatt på gardinene som hang i ferieleiligheten der Madeleine sov, og klatret ut av vinduet med henne. Gardinene har ligget forseglet siden forsvinningen i 2007, og politiet håper nye DNA-tester kan gi de et svar på hvem som var inne i leiligheten da Madeleine forsvant.

SAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriesteder Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: Ap / NTB scanpix. SAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriesteder Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: Ap / NTB scanpix.

Siden 2007 har politiets metoder for å analysere DNA-spor utviklet seg kraftig og britisk politi har et av verdens største DNA-arkiver og registrerer årlig rundt 400.000 nye profiler.

Francisco Brizida, sjef ved Institute of Legal Medicine and Forensic Sciences der arkivene ligger, ønsker ikke å love at gardinene vil gi svar på hvem som sto bak bortføringen.

– Men teknologien tar oss lengre enn før, sier han til Daily Mirror.

Les også: Skal avhøre fire mistenkte i Maddie-saken

Kan gi klarhet

I starten av juni i år gjennomførte britisk- og portugisisk politi et massivt søk i feriebyen Praia de Luz der Madeleine forsvant.

Det resultatløse søket førte ikke politiet nærmere gjerningsmannen.

Den profilerte advokaten Pinto Monteiro mente søket likevel kunne gi politiet flere svar på hva som skjedde med den britiske jenta.

– All etterforskning som hjelper i retning av å finne ut hva som skjedde med Madeleine er nyttig. Vi trenger å få mer klarhet i hva som har skjedd, sa Monteiro til Sky News.

Personvernpolicy