Dæhlie om hyttebrannen: – Det var forferdelig

Skistjernen Bjørn Dæhlie er uskadd etter at hytta hans i Hafjell ble totalskadd i brann natt til lørdag. Politiet starter etterforskning av brannen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var en forferdelig opplevelse. Jeg er veldig glad for at ingen ble skadd, sa Bjørn Dæhlie til NTB lørdag morgen. Han hadde ingen ytterligere kommentarer til saken.

Hytta i Lunnstadbrinken på Hafjell lå lørdag fullstendig i ruiner etter en brann som blir beskrevet av øyenvitner som eksplosiv.

Dæhlie og kona var i hytta da det begynte å brenne. Etter det NTB får opplyst, kom paret og deres hunder seg bra fra branndramaet etter omstendighetene.

Starter etterforskning

Verken Dæhlie eller kona er foreløpig avhørt om brannen, opplyser operasjonsleder Arne Strøm i Gudbrandsdal politidistrikt lørdag ettermiddag:

– Branntomta er sperret av og vil forbli det gjennom helgen. Vi starter etterforskning mandag, og vitner vil ikke bli avhørt før det, sier Strøm.

Det vil uansett være for varmt på branntomta i helgen til at kriminalteknikere kan gå i gang med sine undersøkelser, men politi og brannvesen har allerede en god del kunnskap om brannen.

– Politiet var tidlig på stedet og kunne følge utviklingen av brannen fra et tidlig stadium, sa operasjonsleder Geir Stavheim til NTB lørdag morgen.

Alt tyder på at brannen startet som en pipebrann og spredte seg derfra.

Vanskelig slukkingsarbeid

Brannvesenet varslet politiet om den kraftige brannen klokka 22.08 fredag kveld, og ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta.

Hytta har flere avdelinger, og det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tiden hadde hytta nærmest brent ned til grunnen.

– Hytta er brent ned. Det har vært et vanskelig slukkingsarbeid. Det brant i taket, og det ble også hull i taket, men brannmannskapene klarte ikke å slukke brannen, opplyste Stavheim til NTB lørdag morgen.

Hunder

Det var også hunder i hytta da brannen brøt ut. En nabo som tok seg inn i hytta for å forsøke å hente ut hundene, fikk da i seg noe røyk, men er sjekket av helsevesenet. Brannmannskaper fikk hentet ut hundene fra hytta.

Bjørn Dæhlie arrangerte i juni 2012 festmiddag på den luksuriøse hytta. Gudbrandsdølen Dagningen skrev den gang at presidenten i Den internasjonale olympiske komité, Jacques Rogge, var blant gjestene. Det samme var IOK-medlem Gerhard Heiberg, generalsekretæren i Norges idrettsforbund, Inge Andersen og den tidligere toppalpinisten Kjetil André Aamodt.

Her står hytta i fyr og flammer:

[video id="JYbvru3xxrCaklZBDIg" width="680" height="382"]


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus