Meny

Solberg kritiserte Russland i FN

Statsminister Erna Solberg (H) holdt Norges innlegg i FNs hovedforsamling. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) kritiserte Russland for ikke å ha klart å gjøre noe med situasjonen i Syria og i Ukraina da hun holdt Norges innlegg i FNs hovedforsamling.

– Noen av stormaktene tror fortsatt på utdaterte ideer om nullsumspill og innflytelsessfærer, sa statsministeren med tydelig referanse til Russland, da hun sto på talerstolen torsdag kveld, melder NRK.

Solberg oppfordret videre landene i Midtøsten-regionen til å ta en ledende rolle i kampen mot Den islamistiske staten (IS).

Les også: FN forbereder at 400.000 kurdere vil legge på flukt

Men den norske statsministeren viet også tid til ett av tusenårsmålene som skal nås innen utgangen av neste år, nemlig rett til utdanning for alle.

– Utdannelse, spesielt for jenter, er veien å gå for å få slutt på fattigdom. Fattigdom, diskriminering og bruk av makt hindrer ofte jenter i få den utdannelsen de har rett på, sa Solberg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus