Vurderer Øygard-saken på nytt

Advokat og forsvarer John Christian Elden. Arkivoto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Advokat og forsvarer John Christian Elden. Arkivoto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Forsvarsadvokat John Christian Elden vil granske dokumenter fra saken mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard, i håp om å få saken prøvd på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Målet for oppdraget er at saken blir prøvd på nytt i en norsk domstol, sier Elden til avisen Norddalen.

Elden understreker at hans kontor ikke er etterforskere, men at de vil knytte til seg etterforskningsbistand for å tilrettelegge en sak for Gjenopptakelseskommisjonen. Hittil har Elden hatt et møte med Øygard, og sakens dokumenter er innhentet.

– Vi vil bruke den tid som er nødvendig for å gi Øygard et råd om han kan gå videre med saken, sier Elden til Norddalen.

Les også: Rune Øygard har startet soningen

Skype-loggene og tekstmeldingene som sto sentralt i rettssaken er blant dokumentasjonen som vil bli vurdert av Elden og hans medarbeidere.

Øygard uttaler til avisen Norddalen at han er tilfreds med at Elden nå vil gå grundig gjennom saken. Den tidligere ordføreren har hele tiden hevdet sin uskyld.

Nina Braathen Hjortdal var bistandsadvokat for jenta Øygard er dømt for overgrep mot. Hun er ikke overrasket over at Øygard ønsker saken gjenopptatt.

– Dette er ikke så uventet. Vi forstod det jo slik at han ville bruke alle midler for å renvaske seg, sier Braathen Hjortdal til GD.

Øygard ble i Eidsivating lagmannsrett i mai 2013 funnet skyldig i seksuelle overgrep mot barn og dømt til et år og tre måneders fengsel. Øygard anket dommen til Høyesterett, og mente dommen måtte oppheves på grunn av saksbehandlingsfeil. Høyesteretts ankeutvalg avviste anken over selve dommen.

Les også: Øygard flyttet til mer åpen soning

Anken over straffeutmålingen ble tillatt fremmet, og 26. september 2013 avgjorde Høyesterett å øke straffeutmålingen til to år og tre måneders fengsel. Øygard meldte seg for Ullersmo fengsel for å starte soningen 11. desember 2013.

Personvernpolicy