Etterlyser vitner etter grov voldtekt i Oslo

VOLDTEKT: Åstedet er en felles bakgård for Grønland 12 og Breigata 3, 5, 7 og 9. Foto: Politiet
VOLDTEKT: Åstedet er en felles bakgård for Grønland 12 og Breigata 3, 5, 7 og 9. Foto: Politiet

Kvinne utsatt for voldtekt og ran på Grønland i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser i en pressemelding onsdag at en kvinne ble utsatt for grov voldtekt og ran på Grønland i Oslo natt til tirsdag.

Voldtekten skal ha skjedd ca. klokka 02.00 og 03.45.

– Kvinnen klarte å komme i kontakt med en beboer som videre ringte politiet, sier leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt Kari-Janne Lid, til ABC Nyheter.

– Svært forkommen

Åstedet er en felles bakgård for Grønland 12 og Breigata 3, 5, 7 og 9. Området rundt består i hovedsak av bygårder med leiligheter og forretningsvirksomhet.

– Kvinnen var i en svært forkommen tilstand da politiet kom til stedet, sier Lid.

Saken fortsetter under bildetSPERRET AV: Politiet har avsperret området hvor tekniske undersøkelser har blitt gjennomført onsdag. Foto: PolitietSPERRET AV: Politiet har avsperret området hvor tekniske undersøkelser har blitt gjennomført onsdag. Foto: Politiet

Kvinnen har beskrevet gjerningsmannen slik:

  • Mann, ca 30-35 år, mørkt kort hår, mørk hud.
  • Tettbygd, ukjent antrekk.
  • Snakket engelsk og et annet ukjent språk.

Politiet opplyser at de ser svært alvorlig på saken.

– Fremgangsmåten gjerningsmannen har brukt er svært alvorlig og ikke ofte vi ser. På grunn av graden av vold og trusler som ble brukt under overgrepet anser politiet gjerningsmannen som ustabil og at det kan foreligge gjentagelsesfare for alvorlig vold, sier hun.

– Ta kontakt

Politiet ber personer som har befunnet seg i området i aktuelt tidsrom, eller som bor i området, om å ta kontakt hvis de har observasjoner eller andre opplysninger som kan bidra til å identifisere gjerningsmannen.

– Vi har i dag drevet åstedsundersøkelser og jobbet med å hente ut overvåkningsbilder fra området.

– Det er foreløpig ikke gjort rundspørring, men naboer vil få et brev i postkassen i morgen med de samme opplysningene vi går ut med nå, sier Lid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus