Sp-avstemning om Oslo-OL:

Sp-profil snur fra nei til ja i partiets dragkamp om OL

PÅ SP-FEST I APRIL: Guri Størvold feiret valgene på Sp-landsmøtet i vår. Nå markerer hun seg i Sp-debatten for og imot Oslo-OL, mens hun er ansatt i et kommunikasjonsbyrå som har en rammeavtale med Oslo2022. Foto:  FOTO:HELGE MIKALSEN/VG/NTB scanpix.
PÅ SP-FEST I APRIL: Guri Størvold feiret valgene på Sp-landsmøtet i vår. Nå markerer hun seg i Sp-debatten for og imot Oslo-OL, mens hun er ansatt i et kommunikasjonsbyrå som har en rammeavtale med Oslo2022. Foto: FOTO:HELGE MIKALSEN/VG/NTB scanpix.

Guri Størvold har vært en av Sps mest sentrale personer som statssekretær og rådgiver for Sp-ledere. Nå er hun kommunikasjonsrådgiver i et firma som har oppdrag for Oslo2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et jobbskifte fra statssekretær til rådgiver i kommunikasjonsbyrået Zynk, har den kjente Senterparti-profilen Guri Størvold også byttet syn i spørsmålet om OL i Oslo.

«Overrasker meg selv og stemmer faktisk JA til Oslo-OL i medlemsavstemningen i SP. Det finnes mange argumenter mot - og jeg vil jo helst ha OL i Tromsø. Men når nordmenn er idrettsgærne må vi også ta ansvar for å arrangere festen sjøl innimellom.»

Det skriver en av Senterpartiets mest kjente profiler, Guri Størvold, på sin facebookside, og viser at hun krysser av «ja» i den interne avstemningen Sp har iverksatt om hva partiet skal mene om OL i Oslo.

«Og brukt på riktig måte kan vi få vist frem Norge, norske verdier og norsk næringsliv.», legger Størvold til.

Hun har i mange år jobbet som nærmeste rådgiver for skiftende Sp-ledere og var statssekretær i de siste seks av åtte rødgrønne år i regjering.

Men nå har også Størvold blitt kommunikasjonsrådgiver i et byrå, Zynk - som har hatt oppdrag for Oslo2022.

Les også: Sp vil ha uravstemming om OL

– Må få lov å mene ting

– Som kjent og aktet skikkelse i Sp går du ut med budskapet «fra nei til ja» under OL-avstemningen i partiet. Ser du noe prinsipielt betenkelig i at du eller dine kolleger i Zynk kan ha oppdragsgivere med interesse i å få OL til Norge?

– Når jeg har svart på hva jeg som medlem i Sp syns, har jeg tenkt på hva jeg selv mener om den saken. Det kan ikke være sånn at man ikke får lov til å mene noen ting om et relativt ufarlig samfunnsspørsmål, fordi jeg i framtida kunne få kunder med interesse i saka, svarer Guri Størvold.

– Du sier at dette ikke er et farlig samfunnsspørsmål. Men det dreier seg om milliarder av kroner?

– Langt der framme kan det jo få en betydning for noen.

Saken fortsetter under bildetMARKERER SEG PÅ JA-SIDEN: Guri Størvold viser sin stemmegivning i Sp-avstemningen om OL, å Facebook.MARKERER SEG PÅ JA-SIDEN: Guri Størvold viser sin stemmegivning i Sp-avstemningen om OL, å Facebook.

Kolleger involvert i OL

– Jeg har ikke jobbet for noen kunder om OL, sier Guri Størvold til ABC Nyheter, og legger til:

– Kolleger i Zynk har tidligere hatt avgrensede oppdrag for Oslo2022. Det er ikke aktuelt for meg å frasi meg muligheten til å delta i en samfunnsdebatt som meg selv. Det som derimot er en selvfølge, er å være helt åpen med det hvis jeg deltar i en debatt der jeg har kunder med interesser i en sak, slår Størvold fast.

Daglig leder i Zynk, Claus Sonberg, samt rådgiver Nina Ilefeldt, var blant annet med i styringsgruppa for hvordan man skal presentere OL som en folkefest

Claus Sonberg opplyser om det han har gjort for Oslo2022:

– Vi er en del av teamet til PWC som har en rammeavtale med Oslo2022. Vi har levert arbeid med visjon og verdier, ideer til folkefest og budskapsutvikling.

Blir neppe pølseselger i Oslo

– Det finnes absolutt politiske spørsmål jeg ikke vil delta i en debatt om, fordi jeg har kunder med interesser i den saken, understreker Guri Størvold.

– Akkurat OL-debatten syns jeg det er morsomt å delta i internt i partiet. Og der er jeg ganske sikker på at avstemningen kommer til å ende på et nei til OL-søknad.

Hun forteller at dersom hun skulle gitt et strategisk råd til partiledelsen, ville det nok vært å fortsatt stå på nei til OL.

– Men jeg har tvilt meg fram til at OL er en god ide. Selv om det dessverre ikke blir i Tromsø. Åslaug (daværende partileder Åslaug Haga, journ. anm.) og jeg sa vi skulle melde oss frivillig som pølseselgere hvis OL kom til Tromsø. Jeg tviler på at jeg får anledning til å selge OL-pølser i Oslo med det første, sier Guri Størvold.

Helt OK for partiet

Et annet kommunikasjonsselskap, First House, har kommet under skyts fordi lederen Morten Wetland gikk ut med kritikk av Nobelkomiteen. Etterpå ble det avslørt at han hadde deltatt på et hemmelig møte om norske næringslivsinteresser og Norges vanskelige forhold til Kina.

Guri Størvold avviser at det kan sammenliknes med hennes OL-utspill på Facebook. Og hun har partiet på sin side:

– Jeg ser ikke noe betenkelig i dette, sier Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til ABC Nyheter.

– Det er bare ett kriterium for å delta i vår interne avstemning for eller imot OL i Oslo: At du er medlem. Og det er jo Guri.

– Det er bra at mange legger ut på sosiale medier hva de stemmer. Det skaper engasjement blant medlemmene, sier Arnstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus