Fredag kommer høstens første storm

Nå er det på tide å ta inn hagemøblene - årets første høststorm er underveis. Foto: Colourbox.com
Nå er det på tide å ta inn hagemøblene - årets første høststorm er underveis. Foto: Colourbox.com

Har du ikke tatt inn hagemøblene ennå, er det snart på tide. Fredag kommer årets første høststorm, og uværet rammer store deler av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Man bør ta litt forholdsregler og rydde unna gjenstander i hagen og krukker som står skummelt plassert, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Vinden kommer fra vest, og Trøndelag og Nordland ser ut til å bli hardest rammet. Der blir det sterk kuling fredag og liten storm fredag kveld. Sammen med vinden kommer det store mengder nedbør.

Sjekk været der du er

Østafjells blir det kraftige vindkast fredag og lørdag, med vindkast opp i 20-25 meter i sekundet noen steder, ifølge meteorologen.

– Det er et kraftig vær som kommer. Det roer seg nattetid fredag, men tar seg opp igjen lørdag. Så det ser ut til å bli en ganske langvarig seanse med guffent kastevær, sier Horjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus