Samboeren mener Linn ble hjulpet over rekkverket

Ved flere anledninger måtte den nå 42 år gamle mannen som står tiltalt i Nedre Telemark tingrett avbryte rekonstruksjonen på Brevikbrua for å samle seg. Foto: NTB scanpix.
Ved flere anledninger måtte den nå 42 år gamle mannen som står tiltalt i Nedre Telemark tingrett avbryte rekonstruksjonen på Brevikbrua for å samle seg. Foto: NTB scanpix.

Den 40 år gamle samboeren beskyldte tirsdag sin tidligere bestekompis for å ha hjulpet Linn Madelen Bråthen med å klatre over rekkverket på Brevikbrua før hun falt til sin død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen mener Linn Madelen Bråthen ikke fysisk var i stand til å komme seg over det relativt høyre gjerdet på egen hånd i løpet av den korte tiden som tiltalte har beskrevet.

Hun hadde dårlige ankler, var dårlig trent og hadde en trang kjole som ville gjort det vanskelig å klatre over på egen hånd, argumenterte han.

– Linn hadde ingen grunn til å ta livet sitt, og ikke var hun fysisk i stand til det heller, sa han fra vitneboksen i Nedre Telemark tingrett onsdag.

Les også: Ekspolitimann for retten i Brevik-saken

Riktignok nevnte han ikke den tidligere bestekameraten med navn, da han lanserte sin teori om hva som måtte ha skjedd på Brevikbrua natt til 3. august i fjor. Det gjorde imidlertid den tiltalte 42-åringens forsvarer, advokat Ane Lie, da han fikk anledning til å spørre ut samboeren.

– Du sier du tror tiltalte har tatt livet av Linn. Hva skulle ha ledet opp til det, spurte Lie.

– Chatteloggene viser at Linn ville ut av forholdet de hadde, og at han ikke ville det, svarte samboeren, og siktet til den relativt omfattende kontakten – delvis av seksuell art – tiltalte og Bråthen hadde med hverandre på nettet.

Les også: Eks-politimann risikerer seks år i fengsel

Den tidligere politimannen er ikke tiltalt for å ha drept Linn, men for ikke ha gjort nok for å forhindre at hun falt eller hoppet fra Brevikbrua.

Han benekter at de hadde et seksuelt forhold til hverandre og avviser sexchattingen med at han lot seg rive med av Bråthens «ukritiske holdning».

Personvernpolicy