Meny

Stathelle-tiltalte benekter seksuelt forhold med Linn

Rettssaken etter Linn Madelen Bråthens død starter i Nedre Telemark tingrett i dag. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linn Madelen Bråthen var deprimert og snakket om å forsvinne og at hun «bare ønsket å bli borte» kort tid før hun falt fra Breviksbroa, ifølge mannen som forlot henne der oppe.

I retten mandag hevdet den 42 år gamle tidligere politimannen at han ikke var i nærheten av å innse faren for at Linn Madelen Bråthen kunne finne på å hoppe eller falle fra det høye brospennet.

Da saken mot ham startet i Nedre Telemark tingrett mandag, forklarte han seg i detalj om hendelsesforløpet natt til 3. august i fjor.

De to dro ut på en nattlig spasertur etter et fuktig lag hjemme hos Bråthen og hennes samboer, da den 33 år gamle kvinnen fortalte at hun bare ville bort.

Les også: Eks-politimann risikerer seks år i fengsel

Siden de ble kjent for 15 år siden, har det vært mange slike samtaler, framholdt 42-åringen i retten.

– Hun var lei seg da vi gikk ut, og sa at hun følte hun ikke var bra nok, at hun ville forsvinne og at hun ville bort. Det var slik hun ventilerte. Etter fem minutter opplevde jeg henne som glad, sa 42-åringen, som ikke la større vekt på innholdet i starten av samtalen.

Tatt i løgn

Da han ble avhørt av politiet som vitne i saken, hevdet han at de to hadde skilt lag ved Stathelle, før veien opp til Breviksbroa og at han derfor ikke hadde noen anelse om hva som hadde tilstøtt venninnen.

Men han endret forklaringen sin da etterforskerne konfronterte ham med en overvåkingsvideo som viste de to gående sammen mot broen. De går dit sammen, og flere minutter senere kommer han gående ned alene.

– Den første løgnhistorien ble min forklaring, sa 42-åringen.

Den nye historien er en dramatisk fortelling om de siste minuttene i Linn Madelen Bråthens liv – slik den tiltalte framstiller den i retten.

De to skilte lag oppe på broen, og 42-åringen hadde gått ned samme vei som de kom, da han hørte henne rope navnet hans.

– Hun sto på utsiden av rekkverket, vendt inn mot kjørebanen, da hun sa «Jeg har bestemt meg. Det er ikke din skyld, og det er ingenting du kan gjøre. Ikke kom nærmere», sa tiltalte i retten.

Les også: Politimannen har fått sparket

Benektet forhold

Han beskrev seg selv om nær venn og fortrolig med Linn, men han benektet kategorisk at de to hadde et seksuelt forhold.

– Vi hadde ikke et forhold, vi var ikke kjærester og jeg har aldri hatt sex med henne, sa han.

Det er en virkelighetsbeskrivelse som synes å skille seg markant fra det bildet sentrale beviser i saken tegner opp, gikk det fram av innledningsforedraget til aktor.

Tiltalte og Linn Madelen Bråthen hadde hyppig kontakt. Blant annet på elektroniske medier som chattetjenesten Skype. En sterkt seksualisert chattelogg vil bli lest opp i retten.

42-åringen legger ikke skjul på at han innlot seg på sexprat med Linn Madelen Bråthen, men hevdet i retten mandag at det bare var fordi «det var hennes måte å kommunisere på».

– Jeg var ukritisk til henne og hennes væremåte. Det er ikke noe jeg er stolt over, men det er et faktum, sa 42-åringen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus