Meny

Ingen avlysninger etter nødlanding på Gardermoen

Busser ble satt opp for passasjerene som var på Novair-flyet som nødlandet på Oslo lufthavn søndag kveld. Flyet, en Airbus A321, skulle til Chania på Kreta. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av passasjerene på flyet som måtte nødlande på Gardermoen som følge av dekkfeil søndag kveld, har avbestilt. Mandag ettermiddag setter de seg på et nytt fly og reiser til Kreta.

– Det er foreløpig ingen som har avbestilt, selv om vi har vært helt åpne for at de som ønsker det, kan det, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til NTB.

Klokken 12.35 mandag blir det avgang med et nytt fly fra det svenske charterselskapet Novair, som er et søsterselskap av Apollo. Flyet som måtte nødlande, en Airbus A321, blir fortsatt undersøkt og det er derfor satt opp et annet fly til de reisende.

Grundig undersøkt

– Vi har ennå ikke fått en full rapport med tekniske detaljer om årsaken til at flyet måtte nødlande. Flyet blir nå grundig undersøkt og hjulet byttet ut før det eventuelt kan gå videre, sier Begby.

Flyet, med hovedsakelig norske passasjerer om bord, sirklet over østlandsområdet etter indikasjoner på et punktert dekk søndag kveld, men landet uten problemer på Gardermoen to timer senere.

Bakgrunn: Fly med dekkfeil landet uten problemer

Positive tilbakemeldinger

Det var 175 passasjerer om bord, samt syv besetningsmedlemmer.

Ingen av passasjerene skal ha hatt behov for oppfølging etter nødlandingen.

– Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger av passasjerene, som har vært fornøyd med informasjonen de fikk av besetningsmedlemmene og kapteinen, sier Begby.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus