Meny

Prøvesvar utelukker Ebola i Sverige

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge utenfor Stockholm hvor den syke mannen er innlagt. Foto: Fredrik Sandberg (TT)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i Sverige som ble undersøkt for ebola i helgen, er ikke smittet, viser nye prøver.

– Prøve en negativ så nå slipper vi denne mistanken. Det var ventet, men også bra at det ikke var ebola. Ikke minst for personalet på akutten som først hadde tatt hånd om pasienten uten noe beskyttelse, sier Åke Örtqvist hos smittevernsjefen i Stockholm.

Mannen hadde ingen konkrete ebolasymptomer bortsett fra feber som oppsto etter en reise i et område i Vest-Afrika som er rammet av sykdommen.

Likevel ønsket svenske helsemyndigheter å ikke ta noen sjanser, og mannen ble søndag hentet av helsepersonell i beskyttelsesdrakter i Solna like nord for Stockholm.

Svenske myndigheter understreket allerede tidlig mandag morgen at det var svært lite sannsynlig at den unge mannen er smittet av ebolaviruset. Men de ønsket ikke å ta noen sjanser, og mannen ble søndag hentet av helsepersonell i beskyttelsesdrakter i Solna like nord for Stockholm.

Spørsmål fra mediene gjorde at myndighetene valgte å sende ut en pressemelding om saken. Mannen har ingen konkrete ebolasymptomer bortsett fra feber som oppsto etter en reise i et område i Vest-Afrika som er rammet av sykdommen.

Bakgrunn: Mann i isolat i Stockholm på grunn av ebolamistanke

– Da må vi utelukke at det kan dreie seg om ebola, sier Åke Örtqvist, smittevernsjef i Stockholms län.

Den unge mannen er innlagt på infeksjonsklinikken ved Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus