Fire av ti støtter lærerstreiken

Lærerne er i konflikt med kommunenes organisasjon KS og har gått ut i streik. Stridens eple er hvor mye tid lærerne skal tilbringe på skolen. Folk flest er delt i synet på konflikten, men mange svarer at støtten til lærerne er minkende. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Lærerne er i konflikt med kommunenes organisasjon KS og har gått ut i streik. Stridens eple er hvor mye tid lærerne skal tilbringe på skolen. Folk flest er delt i synet på konflikten, men mange svarer at støtten til lærerne er minkende. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nesten 40 prosent av de spurte har sympati med de streikende lærerne, men nesten like mange har det ikke. Mange sier dessuten at støtten er minkende, viser en undersøkelse NTB har fått utført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39,3 prosent av de spurte sier de i stor grad har sympati med lærerne, mens 33,9 prosent sympatiserer i liten grad med yrkesgruppen, ifølge undersøkelsen som er utført av InFact onsdag kveld.

Nær 17 prosent stiller seg midt imellom, og 10 prosent svarer vet ikke på spørsmålet.

Samtidig kan det se ut som om folks støtte til streiken er noe på retur. En tredel av de spurte (33,3 prosent) sier deres sympati er minkende. Men Samtidig sier 27,5 prosent at sympatien for lærerne øker. Rundt 30 prosent sier det ikke er noen endring.

KS sier arbeidskonflikten ikke er noen popularitetskonkurranse.

– KS kommenterer ikke meningsmålinger mens konflikten pågår. Dette er ikke en popularitetskonkurranse, men et spørsmål om hvordan vi legger til rette for best mulig skoler, sier pressesjef i KS, Kjell Erik Saure.

1.020 mennesker svarte på NTBs undersøkelse som er gjort blant et representativt utvalg nordmenn ved hjelp av automatiske telefonintervjuer. Feilmarginen er på 3 prosent.

Personvernpolicy