Nytt jordskjelv ved Bardabunga-vulkanen på Island

En enkelt varselskilt er satt opp ved veien som fører til Bardabunga-vulkanen på Island. Natt til tirsdag var det et nytt kraftig jordskjelv i området. Men det er fortsatt ingen tegn til noe utbrudd fra vulkanen. Foto: Reuters / NTB scanpix
En enkelt varselskilt er satt opp ved veien som fører til Bardabunga-vulkanen på Island. Natt til tirsdag var det et nytt kraftig jordskjelv i området. Men det er fortsatt ingen tegn til noe utbrudd fra vulkanen. Foto: Reuters / NTB scanpix

Et kraftig jordskjelv ble registrert ved vulkanen Bardabunga på Island natt til tirsdag, men det er fortsatt ingen tegn til noe nært forestående utbrudd, ifølge islandske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjelvet natt til tirsdag hadde en styrke på 5,7 og er det kraftigste siden jordskjelvaktiviteten rundt vulkanen begynte for halvannen uke siden, melder det islandske meteorologiske instituttet.

– Aktiviteten er fortsatt dypt ned i bakken, og vi ser foreløpig ingen tegn til noe aktivitet på overflaten, sier geologen Palni Erledsson ved instituttet.

Den intense seismiske aktiviteten rundt vulkanen, som ligger under isbreen Vatnajökull, har økt frykten for at et vulkanutbrudd snart vil komme og føre med seg en askesky lik den som stanset store deler av flytrafikken over Europa da Eyjafjallajökull hadde utbrudd i 2010.