Fem israelske soldater drept ved grensen til Gaza

Fem israelske soldater er drept i kamper ved grensen til Gazastripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser det israelske forsvaret tirsdag morgen. De fem ble drept i kamper med militante palestinere som forsøkte ta seg inn i Israel gjennom en tunnel. Trefningene fant sted ved Nahal Oz, nær grensen til Gazastripen.

Ifølge det israelske forsvaret var soldatene 21, 19 og to 18 år gamle. Alderen på den femte er ikke offentliggjort.

Bombingen av Gaza fortsatte natt til tirsdag etter at Israels statsminister noen tidligere sa at offensiven mot Gazastripen kommer til å bli langvarig.

Minst 13 palestinere ble drept i to forskjellige bombeangrep på Gazastripen, opplyser medisinske kilder. Over 50 andre ble såret.

Bombet Hamas-leder

Sju personer, blant dem fem kvinner og ett barn, ble drept i et angrep mot Rafah da et treetasjes hus de oppholdt seg i ble truffet av en rakett, ifølge kildene. Kort tid etterpå ble seks andre drept i et angrep mot Bureij-flyktningleir.

Israel bombet natt til tirsdag også huset til Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh på Gazastripen. Ingen personer skal ha blitt drept eller skadd i angrepet, opplyser innenriksdepartementet på Gazastripen til Reuters.

Haniyehs sønn bekreftet angrepet i et innlegg på Facebook, der han skriver at huset var tomt.

Luftvernsirener

Tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by fikk mandag tekstmeldinger og telefonoppringninger fra den israelske hæren, der de ble bedt om å flykte fra hjemmene sine umiddelbart.

I Tel Aviv og andre israelske byer ulte natt til tirsdag luftvernsirener for å varsle innbyggerne om mulige rakettangrep.

Rundt 1.100 palestinere er drept siden starten på den siste Gaza-konflikten i begynnelsen av juli. Drøyt 50 israelere, de fleste av dem soldater, er også blitt drept i krigshandlingene.(©NTB)

Personvernpolicy