Færre enn tidligere på Norway Cups åpning

Ekebergsletta i Oslo under åpningen av Norway Cup 2014 lørdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Ekebergsletta i Oslo under åpningen av Norway Cup 2014 lørdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Anslagsvis 10.000 mennesker hadde dukket opp til åpningsseremonien av Norway Cup lørdag. – Mye mindre enn før, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet stilte mannsterke under åpningsseremonien på Ekebergsletta i Oslo lørdag med både bevæpnet politi og sivilt politi. Men det var færre publikummere i år enn tidligere, forteller innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt til NTB.

– Anslagsvis er det rundt 10.000 mennesker her, det er mye mindre enn før. Jeg forstår at folk er bekymret, men vi er synlige for å betrygge folk, sier han.

Under åpningsseremonien i fjor dukket rundt 20.000 mennesker opp, men det var også en rekord, ifølge turneringsleder Terje Lund i Norway Cup.

– Vi var redde for at det bare skulle stå 2.000 mennesker foran scenen i dag, så vi er strålende fornøyd, sier han.

Fem norske lag trakk seg fra turneringen lørdag som følge av trusselen. Arrangøren vil ha oversikt om det blir flere etter at innsjekkingen ferdiggjøres lørdag kveld.

Les også: Flere lag har trukket seg fra Norway Cup

Ikke hørt om trussel

Malawi er med i Norway Cup for aller første gang i år. Lagleder Francis Songo hadde ikke hørt om terrortrusselen mot Norge, men hadde lagt merke til mye bevæpnet politi.

– Er det derfor de er her? Jeg sa til laget før vi kom hit at det ikke finnes noe tryggere sted å være enn Norge, utbryter han.

Malawi stiller med 20 spillere i cupen, og Songo legger til at de uansett hadde deltatt dersom de hadde visst om det.

Heller ikke laglederne fra Ghana hadde fått med seg terrortrusselen, og også de har lagt merke til det bevæpnede politiet.

– Vi spurte en av de norske guidene, som fortalte oss trusselen. Men vi stoler på politiet her, sier lagleder Daniel Doukor Kwadwo.

Turneringsleder Terje Lund forteller at de har lagt ut generell informasjon på nettsidene deres på både norsk og engelsk.

– Vi har ikke vurdert å sende spesifikk informasjon til de utenlandske lagene. I ettertid kan man si at vi burde ha gjort det, men vi føler vi har gjort så godt vi kan i henhold til råd fra politiet, sier han.

Les også :- Vi er forberedt, og byen er trygg

Isac Elliot avlyste

Artistene Kaveh, Margaret Berger og Adelen var blant artistene som åpnet Norway Cup foran rundt 10.000 tilskuere i over 30 grader. Men tenåringsidolet Isac Elliot (13) avlyste få timer før han skulle på scenen.

Da programlederne opplyste om avlysingen, buet tusenvis av skuffede tenåringsjenter.

Daglig leder Per Morten Bergh i konsertarrangøren 6. sjans sier de ikke har blitt opplyst om at avlysingen skjer på grunn av terrortrusselen

– Det vi har fått opplyst er at det er noen omstendigheter rundt crewet og det tekniske som gjør at han ikke kommer likevel. Han har utrolige mange fans og vi er opptatt av å ikke gå ut med feil informasjon som kan føre til hysteri, sier Bergh til NTB.

Også Sandra Lyng skulle opptre, men glimret med sitt fravær. Lyngs manager Liv Johansen sier til VG at avlysingen ikke har noe med terrortrusselen å gjøre.

– Sandra er forkjølet og kan ikke synge, da er det ikke hensiktsmessig for henne å opptre, sier hun.

32.000 barn og unge fra 55 nasjoner deltar på fotballturneringen, som sparkes i gang søndag.

Personvernpolicy