Kritisk for basehopper etter ulykke i Lysebotn

Tilstanden er kritisk for den canadiske basehopperen som fikk problemer med fallskjermen og landet på en fjellhylle i Lysebotn i Rogaland tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han ble raskt tatt ut med helikopter fra fjellveggen, og tilstanden anses som kritisk, opplyser operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 21.42 tirsdag kveld. Den 49 år gamle basehopperen satt da fast på en fjellhylle om lag 300 meter over havet.

En av instruktørene i Stavanger Base-klubb forteller til Stavanger Aftenblad at mannens skjerm trolig åpnet seg feil vei i hoppet.

– Vi er ikke helt sikre, men skjermen så ut til å ha åpnet seg inn mot fjellsiden, og den skal åpne seg ut mot frisk luft, forteller instruktøren.

Lysebotn er det vanlige landingsstedet for basehopperne som hopper fra Kjerag, et fjellplatå som ligger om lag 1.000 meter over havet. Ifølge Stavanger Aftenblad skjedde ulykken i «smellveggen», og mannen traff fjellsiden fem eller seks ganger før han ble liggende på fjellhyllen.

– Det er en canadisk statsborger, og dette var hans første besøk til Norge. Jeg tror dette var hans tredje hopp i dag, sier instruktøren.

Personvernpolicy