Støre: – Vi ser hatet hver dag

Jonas Gahr Støre (Ap) taler under gudstjeneste i Oslo domkirke i anledning treårsdagen for terrorangrepene på Regjeringskvartalet og på Utøya. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Jonas Gahr Støre (Ap) taler under gudstjeneste i Oslo domkirke i anledning treårsdagen for terrorangrepene på Regjeringskvartalet og på Utøya. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Nesten hver dag leser, hører og ser vi et hat fra ekstreme i Norge, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre under sin tale i Oslo domkirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fra en av kirkens tekster minnes vi om at det er en tid for alt. Tre år er over tusen dager. Vi lærer og erfarer at det alltid er en tid for å sørge over de døde etter 22. juli, sa Støre under gudstjenesten i forbindelse med 22. juli-markeringene som hadde fått navnet «Fredstanker, framtid og håp».

– Men tiden etter handler også om å ta oppgjør. Rettsstaten har på rettsstatens vis tatt sitt oppgjør med gjerningsmannen. Som fellesskap skal vi på demokratiets vis fortsatt ta et oppgjør med de holdningene som ledet til handlingene. 22. juli vil for alltid være en dag der vi kan slå ring om og løfte fram noe av det gjerningsmannen ville ramme, nemlig mangfoldet i vårt land. Vi leser og hører og ser det nesten hver dag, et hat fra ekstreme i Norge mot politiske motstandere og de andre – muslimer, jøder, innvandrere, homofile, kvinner, sa Ap-lederen i sin tale.

Blant dem som var til stede i kirken var kronprins Haakon, statsminister Erna Solberg (H) og Oslo-ordfører Fabian Stang (H).

Personvernpolicy