25 nye ebola-dødsfall – over 500 totalt

Helsearbeidere tar blodprøver fra befolkningen i Kenema i Sierra Leone for å finne ut om de er smittet av det svært dødelige ebolaviruset, som fortsetter å spre seg. (Foto: Tommy Trenchard/Reuters / NTB Scanpix)
Helsearbeidere tar blodprøver fra befolkningen i Kenema i Sierra Leone for å finne ut om de er smittet av det svært dødelige ebolaviruset, som fortsetter å spre seg. (Foto: Tommy Trenchard/Reuters / NTB Scanpix)

Bare de siste fem dagene har ebolaepidemien tatt 25 nye menneskeliv i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Til sammen har Verdens helseorganisasjon WHO nå registrert 518 dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 3. juli har WHO registrert ytterligere 50 nye smittetilfeller i Vest-Afrika. Det dødelige viruset fortsetter altså å spre seg, med til sammen 844 bekreftede, sannsynlige og mistenkte smittetilfeller. Av disse har 518 mennesker hittil dødd av ebola.

Bakgrunn: Ebola skal ha tatt livet av 61 personer på Guinea

Guinea er fortsatt hardest rammet, med 408 smittetilfeller og 307 dødsfall. Imidlertid viser WHOs tall at det ikke har vært noen nye smittetilfeller i Guinea mellom 3. og 6. juli, selv om to mennesker døde som følge av det som antas å være ebolaviruset.

I Liberia er det rapportert om 16 nye tilfeller og ni dødsfall. Tallene fra Sierra Leone viser 14 nye ebola-dødsfall og 34 nye smittetilfeller.

Det finnes ingen vaksine eller effektiv behandling for ebolaviruset, som kan forårsake influensalignende smerter og indre og ytre blødninger som følge av nyre- eller leversvikt.

Viruset kommer fra kontakt med blod eller kroppsvæsker fra ville dyr og har svært høy dødelighet.

Les også: Krisemøte etter nye utbrudd av Ebola i Afrika

Glemt krise

Leger uten grenser offentliggjorde sin årlige liste over glemte kriser i verden forrige uke. Situasjonen i Guinea er inne på listen, med underernæring, et nesten fraværende helsesystem og utbruddet av ebola som noen av problemene landet sliter med.

Den forventede levealderen er 58 år og malaria herjer, ifølge Leger Uten Grenser.

Les også: – Krisen varer så lenge at det blir normalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus