Rosenborg vant målfesten mot Haugesund

Mike Jensen scoret to ganger i målfesten mot Haugesund. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Haugesund kom tilbake etter å ha ligget under 0-2 på Lerkendal, men trønderne snudde kampen igjen og vant 5-3 mot bunnlaget.

Rosenborg ledet 2-0 til pause før Haugesund snudde kampen på 15 minutter.

Da tok Rosenborg-trener Per Joar Hansen grep og byttet inn Jørgen Skjelvik og Tobias Mikkelsen. Rosenborg hevet spillet sitt og vendte kampen igjen på bare ni minutter.

Trønderne stakk til slutt av med seieren 5-3, tydelig inspirert av den offensive fotballen i VM, og ga publikum på Lerkendal en målfest.

– Det var som at det var flere perioder i kampen. Vi startet bra, så spilte vi dårlig, før vi avsluttet veldig sterkt, sa Rosenborg-spiller Mike Jensen til TV 2 etter kampen.

Gikk ut i hundre

Rosenborg stormet ut av startblokkene på Lerkendal og tok ledelsen allerede etter fire minutter. Vertene kom rundt på venstrekanten og fikk lagt inn i Haugesunds felt til en møtende Pål Andre Helland, men han bommet på ballen, som da gikk til en umarkert Jensen. Dansken kunne enkelt sette inn 1-0.

Kun sju minutter senere kom Rosenborg nok en gang rundt på Haugesunds høyreside. Mikael Dorsin fikk kranglet ballen inn til en møtende Alexander Søderlund på første stolpe. Han hamret ballen inn i mål mot gamle lagkamerater.

Etter å ha presset Haugesund høyt i starten av første omgang, senket trønderne presset og ga Haugesund muligheten til å komme inn igjen i kampen.

Spenning

I annen omgang åpnet Haugesund friskt, og allerede etter 51 minutter reduserte gjestene ved Christian Gytkjær.

De fortsatte den offensive satsingen og presset RBK høyt. Stefan Strandberg slo en pasning rett i beina på Daniel Bamberg, og vingen satte fart framover i banen. Strandberg fikk først blokkert Bambergs skuddforsøk, men brasilianeren fikk ballen tilbake og la ballen inn til Maic Sema som utlignet for Start.

Haugesund ga seg ikke med det, og fire minutter senere kranglet Gytkjær ballen i mål til ledelse.

– Jeg trodde nesten ikke på det som skjedde. Vi var passive i den perioden av kampen og manglet kraft, sa Jensen.

Travel keeper

RBK hevet spillet sitt etter å ha havnet under. Etter en corner bokset Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit ballen rett i beina på Mike Jensen, som skjøt og lurte ballen i mål bak en dekket Bråtveit. Bare tre minutter senere satte Riku Riski fart, og etter å ha fintet bort tre mann satte han ballen i det lengste hjørnet.

Morten Gamst Pedersen fastsatte sluttresultatet til 5-3 etter 81 minutter i dramaet på Lerkendal.

– De periodene av kampen vi er gode, er vi så gode at ingen kan slå oss. Vi viser at vi er bedre enn Haugesund, mente Jensen.