Tripic-show da Start slo Lillestrøm

Espen Hoff (t.v.) scoret tredjemålet, men det var Zlatko Tripic (andre f.v.) som mottok gratulasjonene etter en fantastisk prestasjon forut for scoringen. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Start sanket tre svært etterlengtede poeng da Lillestrøm ble slått 3-1 i Kristiansand. Det hadde Zlatko Tripic mye av æren for.

Den 21 år gamle kantspilleren skaffet et straffespark han selv scoret på og serverte sesongens kanskje lekreste målgivende da Start tok alle poengene da Lillestrøm var på besøk søndag. Han ble, meget fortjent, kåret til banens beste.

– Én ting er scoringene, men det er lenge siden vi har forsvart oss så bra. Alle fortjener banens beste-prisen. Dette var veldig viktig for oss. Dette var viktig for selvtilliten, sa Tripic ifølge Fædrelandsvennen.

Med seieren skaffet Start seg et lite pusterom med tanke på nedrykk, og den gir trener Mons Ivar Mjelde noe arbeidsro etter en svært skuffende periode.

– Dette var fantastisk, all ære til guttene. Vi slapp til veldig lite og scoret noen flotte mål, sa Mjelde.

Start slo riktignok Stabæk like før sommerpausen, men før det hadde de spilt sju kamper uten seier og blitt dratt inn i bunnstriden etter en lovende sesongstart.

Tabbe av Opdal

Seieren søndag hadde de i stor grad Tripic å takke for.

Kantspilleren ga hjemmelaget ledelsen etter 33 minutter på en straffe han selv skaffet.

Tripic stormet inn i Lillestrøms sekstenmeter og ble dyttet i bakken av Magnar Ødegaard. Han var bombesikker fra ellevemeteren og satte ballen høyt bak keeper Arnold Origi.

Bare tre minutter senere utlignet Erik Mjelde, og det er et mål Håkon Opdal så absolutt burde reddet.

Mjeldes skudd var ikke veldig hardt, og Opdal fikk begge hendene på ballen. Likevel glapp han den, og ballen trillet sakte over streken.

Det resultatet sto seg til pause, men etter hvilen rakk hjemmefansen knapt å sette seg før Start tok ledelsen for godt.

Espen Børufsen mottok ballen like utenfor 16-meteren og skrudde den vakkert i vinkelen. Origi hadde ingen sjanse på perleskuddet, men Lillestrøms forsvarere burde presset ham bedre.

Serverte Hoff

Det så lenge ut til å bli kampens prestasjon, men kvarteret før slutt satte Tripic en effektiv stopper for den diskusjonen.

Han mottok ballen like innenfor Lillestrøms banehalvdel og satte fart. Han passerte to LSK-spillere før han rundet keeper Origi og serverte ballen til Espen Hoff på et sølvfat.

Han skled ballen i mål og fastsatte med det sluttresultatet.

Lillestrøm prøvde å komme tilbake i kampen, men Start holdt greit unna mot slutten.

– Vi kom ikke godt i gang etter pause. Vi snakket om å fortsette der vi slapp etter den siste halvtimen av den første omgangen. Da gjorde vi mye bra, men vi fikk ikke gjort sakene vi skulle, sa trener Magnus Haglund til CMore etter kampen.

Dermed vant Start bare sin annen hjemmekamp denne sesongen og deres første siden april.