Trøbbelet vil ingen ende ta for Tau-fergene

Uhellene står i kø for fergene mellom Stavanger og Tau. Administrerende direktør i fergerederiet Norled, Ivan Fossan, avviser at selskapets ferger har for dårlig vedlikehold. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Uhellene står i kø for fergene mellom Stavanger og Tau. Administrerende direktør i fergerederiet Norled, Ivan Fossan, avviser at selskapets ferger har for dårlig vedlikehold. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Uhellene står i kø for fergene mellom Stavanger og Tau. Først var det krasj i kaianlegget, deretter røyk festet så oppstod det brann i motoren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (ABC Nyheter): Tirsdag denne uken krasjet MF «Hardanger» inn i kaien på Tau. Onsdag mistet MF «Stavanger» kontroll med fergelemmen i den passasjerene skulle kjøre i land. Og torsdag oppstod det brann i maskinrommet på MF «Stord».

Administrerende direktør i fergerederiet Norled, Ivan Fossan, avviser at selskapets ferger har for dårlig vedlikehold.

- Dette er tre forskjellige hendelser som ikke har noen sammenheng med hverandre, sier direktøren til Stavanger Aftenblad.

Han beklager situasjonen overfor passasjerene på strekningen Stavanger - Tau.

Den siste ukas uhell er ikke enestående for Norled og sambandet, som de siste årene har hatt flere problemer med sine ferger.

KrFs Ellen Solheim, leder av Samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune, mener Norled må få ordnet opp i problemene. Først da vil utvalget være fornøyd med selskapet.

- Oppfølgingen fra Norled vil vise om vi kan være fornøyd med selskapet. Feil kan alltid skje, og det er derfor viktig at Norled sørger for god kompetanse hos mannskapet og skikkelig vedlikehold av fergene, uttaler Solheim til Aftenbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus