Domstol opprettholder fransk burkaforbud

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen gir Frankrike medhold i forbudet mot å bruke heldekkende slør på offentlige steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen kom tirsdag etter at en 24 år gammel fransk kvinne hadde klaget burkaforbudet inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Kvinne hevder at det franske forbudet mot å vise seg på offentlige steder med ansiktet helt tildekket, er et brudd på både religionsfriheten og ytringsfriheten og at det er diskriminerende.

Men hun fikk altså ikke medhold i menneskerettighetsdomstolen.

Kvinnen, som ikke er navngitt, har sagt at hun bærer heldekkende slør av egen vilje og ikke er tvunget til det av noen mann. Hun har også sagt at hun er villig til å ta av sløret og vise ansiktet når det er påkrevd av sikkerhetshensyn.

Sikkerhetshensyn var hovedargumentet da burkaforbudet ble innført i 2011 under daværende president Nicolas Sarkozy. Forbudet har blitt støttet fullt ut av den etterfølgende sosialistregjeringen til president François Hollande.

Brudd på loven straffes med bøter på opp mot 150 euro, tilsvarende drøye 1.200 kroner.

Belgia og enkelte kantoner i Sveits har også innført burkaforbud, og det vurderes nå av Italia og Nederland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus