Gjenopptar søk etter Dung Tran Larsen etter tips fra omstridt «klarsynt»

Politiinspektør Tore Salvesen melder at de gjøre nye søk etter savnede Dung Tran Larsen. Foto: NTB Scanpix
Politiinspektør Tore Salvesen melder at de gjøre nye søk etter savnede Dung Tran Larsen. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Bergen gjenopptar søkene etter Dung Tran Larsen som forsvant i 2007. Det skjer blant annet på bakgrunn fra den omstridte Michael Winger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av våren har politiet fått flere nye tips i savnetsaken, deriblant fra Michael Winger. Winger kaller seg klarsynt, og har vært involvert i flere leteaksjoner.

Politiinspektør Tore Salvesen bekrefter overfor NRK at det er tips fra denne personen som er årsaken til at de nå vil sette i gang en ny gravejobb i håp om å finne den savnede tobarnsmoren.

– Vi har besluttet at vi i høst på nytt skal gjennomføre grundige søk. Det skal skje på steder vi allerede har vært, og på tre nye steder som vi ønsker å søke, sier Salvesen til NRK.

Han vil ikke si hvilke steder det nå skal graves.

Les også: Ektemannen til Dung Tran Larsen betaler erstatning

Wingers involvering i leteaksjoner har vært omdiskutert. Blogger og forfatter Gunnar Tjomslid har i flere bloggposter gått Wingers påstander etter i sømmene, og mener han aldri har bidratt til å finne savnede personer.

Sist Winger var involvert i leteaksjon, var i søket etter Frank André Gundersen, som ble funnet død i mai.

Larsens ektemann og tre andre familiemedlemmer ble i august 2007 siktet i forbindelse med forsvinningen. Riksadvokaten avgjorde i 2009 at saken skulle henlegges etter bevisets stilling.