Innbyttere og keeper berget underholdningen

Lee Keun-ho jubler for scoring på en dag da innbyttere scoret fire av fem i fotball-VMs gruppe H. Foto: Paul Hanna (Reuters)

På innbytternes dag i fotball-VM sørget to av dem for at det endte 1-1 da Russland og Sør-Korea var siste par ut i gruppespillets første runde.

Noen timer etter at Guillermo Ochoa leverte sluttspillets mest imponerende keeperspill så langt fikk vi også se den flaueste keepertabben.

Lee Keun-ho hadde vært på banen 12 minutter da han i det 68. minutt fikk føre ballen ganske uhindret mot et ryggende russisk forsvar. Fra litt over 20 meter klemte han til, men rett på Russlands rutinerte sisteskanse Igor Akinfejev.

Målvakten hadde hanskene oppe for å ta ballen, men i stedet traff den fingertuppene, hoppet over hodet hans og forsvant inn i mål mens han fortvilet kastet seg etter den.

Sør-Koreas jubel over ledelse varte ikke lenge. Russlands landslagssjef Fabio Capello kastet umiddelbart innpå to innbyttere, og bare seks minutter etter tabbemålet var Russland à jour.

Alexander Kerzjakov var sist på ballen etter en russisk kanonade. En svak klarering rett i en russer og flipperspill inne i målgården, med mulig offside, var blant ingrediensene i målet som ga utligning.

– Spillernes reaksjon etter baklengsmålet var veldig bra, sa Capello.

Han opplevde déjà vu. I forrige VM måtte hans England nøye seg med 1-1 i åpningskampen mot USA etter en tilsvarende keeperflause av Robert Green.

Hverdag

Etter målfesten som preget den første VM-helgen inntraff hverdagen igjen tirsdag. Noen timer etter at 2. runde i gruppespillet ble innledet med en målløs kamp så det lenge ut til at 1. runde skulle avsluttes med en målløs kamp.

Der oppgjøret mellom Brasil og Mexico var en pulserende fotballkamp full av gode prestasjoner og dramatiske situasjoner, var kampen mellom Russland og Sør-Korea i over en time ett av mesterskapets få gjesp så langt.

Ingen av lagene greide å skape en ordentlig sjanse i første omgang. Nærmest var russerne med midtstopper Sergej Ignasjevitsj' frispark fra nesten 40 meter, som keeper Jung Sung-ryung ikke tok sjansen på å prøve å holde.

Rett før pause endret et skudd fra sørkoreanske Koo Ja-cheol retning og endte like utenfor mål.

Gode bytter

Noe mer fart ble det i kampen etter pause, men først i siste halvdel av annen omgang gnistret den til liv. Takket være smarte bytter.

Capello startet med ni av de 11 som startet 1-1-kampen mot Norge på Ullevaal for noen uker siden, men scoringen kom fra en av de to han vraket.

Tidligere tirsdag scoret innbytterne Marouane Fellaini og Dries Mertens da Belgia vendte 0-1 ved pause til 2-1-seier over Algerie i den andre kampen i gruppen. Kveldskampen gjorde at fire av fem mål i gruppe H er scoret av spillere som startet på benken.

Kampen ble for øvrig spilt på 60-årsdagen for Sør-Koreas aller første kamp i et VM-sluttspill. I 1954 endte det med 0-9-tap for Ungarn.