Fant fem spedbarnslik i finsk kjeller

Oppgangen som leder til kjelleren der den finske kvinnen oppbevarte fem døde spedbarn. (Foto: AP)

Politiet har pågrepet en 35 år gammel kvinne etter at de søndag fant fem døde spedbarn i en kjellerbod i Uleåborg i Finland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ifølge politiet nesten fullt utviklede fostre som ble funnet i blokkens kjeller. Finsk politi meldte onsdag at kvinnen hadde erkjent at hun hadde drept barna, men disse opplysningene ble seinere trukket tilbake.

Politiet opplyser nå at kvinnen hele tiden har forklart at barna var dødfødte.

– Vi tror de kunne hatt en mulighet til å overleve, sier Seppo Leinone i Uleåborg-politiet.

Levde et helt vanlig liv

Ifølge avisen Ilta Sanomat ringte vaktmesteren i blokka politiet og ba om hjelp til å lokalisere en stank i kjelleren på boligblokka. Da politiet gjennomsøkte kjelleren, fant de flere illeluktende bulter som viste seg å inneholde levningene av fem barn.

35-åringen er siktet for drap. Hun har fortalt politiet at hun fødte barna for mellom fem og ti år siden. Hvor gamle barna var da de døde, er ennå ikke fastslått, men ifølge finske medier er det snakk om fullbårne fostre.

Kvinnen skal ha levd et helt vanlig liv og var i arbeid. Hun er også gift, og har barn som fortsatt lever. De øvrige familiemedlemmene er ifølge politiet ikke innblandet i saken.

De flyttet til blokken for noen måneder siden, og politiet mistenker at kvinnen da hadde med seg spedbarnslikene.

– Ingen har visst om barna

Rettsmedisinere og krimteknikere er i gang med å forsøke å fastslå alderen på spedbarna og når de døde. Men det kommer til å ta tid før politiet får svar.

Barna har trolig hatt forskjellige fedre. Ifølge politiet virker det som om ingen har visst om at barna har eksistert.

Det er heller ikke kjent hvorfor kvinnen har tatt vare på de døde barnekroppene. Hun vil bli framstilt for varetektsfengsling i løpet av uken.

Naboene i boligblokka synes det er vanskelig å tro på det som har skjedd.

– Det er et fullstendig sjokk. Kvinnen var litt spesiell, men rolig og trivelig, sier en nabo.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus