Meny

Hemmelighetsfull maktklubb møtes i København

Bilderberg-gruppen, maktelitens hemmelighetsfulle klubb, har i år sitt sitt årlige møte i København. Det fører også til protester og demonstrasjoner. Foto: EPA / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilderberg-gruppen, maktelitens hemmelighetsfulle klubb, var fredag i gang med sitt årlige møte, denne gang i København.

Medlemmer av den globale eliten, demonstranter og konspirasjonsteoretikere hadde alle funnet veien til byen i anledning møtet.

Blant årets håndplukkede deltakere er Google-sjefen Eric Schmidt, NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, Storbritannias finansminister George Osbourne, IMF-sjefen Christine Lagarde og tidligere sjef for etterretningstjenesten NSA Keith Alexander.

Siden etableringen i 1954 har de høyt profilerte deltakerne og hemmelighetskremmeriet rundt de stengte møtene gjort konferansen til et fruktbart felt for konspirasjonsteoretikere, som skal ha det til at den i hemmelighet kontrollerer verdenspolitikken.

En av teoriene går ut på at det egentlig var Bilderberg som fikk Bill Clinton valgt til president i USA i 1992.

Les også: Nå skal maktmenneskene møtes i Bilderberg-gruppa igjen

Bilderberg-gruppen har også fått kritikk fra mer jordnære grupper som mener hemmeligholdet ikke rimer godt med demokratiske idealer.

Det fire dager lange møtet har «dialog mellom Europa og Nord-Amerika» som tema, men kinesiske representanter er også på deltakerlisten.

Kostnadene til sikkerhetsopplegget rundt konferansen har ført til debatt i Danmark, og Dansk Folkeparti har krevet at regjeringen legger fram hele kostnaden for det omfattende politioppbudet i hovedstaden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus