Meny

Nordmenn positive til røykeloven

SUKSESS: Røykeloven har vært en suksess etter at den ble innført i Norge. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag er det ti år siden loven som forbyr røyking inne på serveringssteder ble innført. Da var nesten halvparten av Norges befolkning negative, men nå er et overveldende flertall positive.

Hele 94 prosent av befolkningen er nå positive til røykeloven. Det viser en undersøkelse fra Helsedirektoratet, melder P4.

Til sammenligning var 54 prosent positive* til loven da den ble innført 1. juni 2004, ifølge direktoratet.

– Det er veldig gledelig og viser at det var riktig den gang, selv med stor motstand, sier helseminister Bent Høie (H).

Han roser daværende helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) for å ha kjempet gjennom loven.

– Han var veldig modig som helseminister. Dette er en lov som har skapt mye glede fordi folk opplever nå hvor herlig det er med et røykfritt miljø, sier Høie.

Søndag markeres verdens tobakksfrie dag, som skal rette global oppmerksomhet mot tobakksrelaterte dødsfall og sykdommer. Det er Verdens helseorganisasjon (WHO) som står bak.

Korrigert: I den opprinnelige meldingen fra NTB sto det at 54 prosent var negative til røykeloven før den ble innført, riktig er at 54 prosent var positive.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus