Meny

14.000 Oslo-barn i tannlegekø

LANG KØ: De fleste barna i Oslo får ikke tannlegetime når de egentlig skulle hatt det. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14.000 skolebarn i Oslo som skal på tannhelsekontroll, får ikke time når de skal, viser årsrapporten til helseetaten i Oslo kommune.

Etterslepet er ikke blitt mindre siden i fjor, noe som betyr at de fleste barna får tannlegetime en eller to måneder senere enn de skulle, sier fylkestannlege i Oslo, Lene Helweg-Larsen, til Dagsavisen.

Hun vet ikke hvor lenge barna som har ventet lengst, har stått i kø.

– Dette er alarmerende høye tall. Her svikter byrådet barna, sier Arbeiderpartiets Tone Tellevik Dahl som leder helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre.

Ifølge årsrapporten skyldes ventetiden blant annet «relativt høy sykefravær og at det har vært vanskelig å rekruttere vikarer».

Les også: Unngå at barna får tannlegeskrekk

– Dette er vi selvfølgelig ikke fornøyde med, og det er noe vi må ta tak i, sier helse- og sosialbyråd Øystein Eriksen Søreide fra Høyre.

Søreide er ikke enig i at byrådet har sviktet barna, og understreker at de fleste av disse barna blir kalt inn til tannlege måneden etter. Han mener bedre organisering av tannhelsetjenesten kan løse problemet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus