Meny

Intens etterforskning av Madeleine-saken på gang

TRAPPER OPP JAKTEN: Britisk politi intensiverer nå jakten etter savnede Madeleine McCann, som forsvant sporløst i Portugal for syv år siden. Arkivfoto: Sang Tan (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi varsler en betydelig opptrapping av letingen etter den savnede Madeleine McCann i Portugal der hun forsvant for syv år siden.

Trass i den store internasjonale oppmerksomheten er forsvinningen fortsatt et mysterium.

Madeleine var tre år gammel da hun forsvant fra sitt rom på et feriehotell i Praia da Luz mens foreldrene spiste middag med venner i nærheten.

– I ukene som kommer, trapper vi letingen opp til et nytt stadium på bakken i Portugal. Jeg vil ikke at forventningene skal bli for høye. Man må ikke tolke dette dit hen at vi står foran et gjennombrudd, sier Mark Rowley ved London-politiet.

Britisk politi innledet en gjennomgang av etterforskningen av saken i 2011 på oppfordring fra statsminister David Cameron etter appeller fra Madeleines foreldre.

Den nye etterforskningen har avdekket en rekke nye spor. I forrige måned sa politiet at portugisisk politi undersøkte en rekke tilfeller av seksuelle overgrep og forsøk på bortføringer av britiske barn i perioden 2004 til 2010.

I mars opplyste politiet at de var i kontakt med kolleger i Spania, Belgia, Sveits, Nederland, Tyskland og Jersey.

Den kommende etterforskningen vil involvere leting, samtaler med mistenkte og andre av interesse, samt gjennomgang av telefonregistre og bankregistre.

Rowley var spesielt opptatt av å be pressen om ikke å legge hindringer i veien for etterforskningen ved å blande seg inn eller skrive om virksomhet før den er gjennomført.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus