Meny

NRK: Venstre og KrF ber om jordbrukssamtaler

Nils T. Bjørke, leder i Norsk Bondelag, foran i toget når bøndene demonstrerer mot statens tilbud i jordbruksforhandlingene. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre og Kristelig Folkeparti ber om samtaler med regjeringen om jordbruksoppgjøret torsdag, melder NRK.

Så langt har verken Venstre eller KrF sagt at de vil støtte statens tilbud i årets jordbruksoppgjør. Begge de to støttepartiene hadde gruppemøter på Stortinget onsdag.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) sender fredag et forslag til Stortinget som er basert på statens siste tilbud, til tross for at Venstre og KrF har vendt tommelen ned og oppfordret partene til å forsøke på nytt.

Les også: Bøndenes inntekt vokser raskere enn for folk flest

Bøndene er tilbudt en lønnsøkning på 3,5 prosent. Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag mener imidlertid at tilbudet er sydd sammen slik at noen få vil få svært god uttelling, mens det store flertallet får et dårligere oppgjør. Derfor ble det brudd i forhandlingene for en uke siden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus