Russland har innført sanksjoner mot USA og Canada

Russiske myndigheter har lovet et «smertefullt svar» på de nye amerikanske sanksjonene, men ville torsdag ikke gi detaljer om tiltakene som er innført.. Foto: AP / NTB scanpix.
Russiske myndigheter har lovet et «smertefullt svar» på de nye amerikanske sanksjonene, men ville torsdag ikke gi detaljer om tiltakene som er innført.. Foto: AP / NTB scanpix.

Russiske myndigheter har tidligere lovet et «smertefullt svar» på de nye amerikanske sanksjonene, men ville torsdag ikke gi detaljer om tiltakene som er innført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Sanksjoner er ikke generelt sett vår metode, men uvennlige handlinger tvinger oss til å svare. De nyeste sanksjonene fra Washington og Ottawa er ikke noe unntak, sier Aleksandr Lukasjevitsj, talsmann for utenriksdepartementet i Moskva, i uttalelsen.

Rosneft-sjefen

I slutten av april innførte USA nye sanksjoner for å straffe Russland for landets rolle i Ukraina-krisen.

Les også: IMF mener sanksjonene skader Russland

Sanksjonene ble innført mot sju personer og 17 selskaper, og kom i tillegg til tidligere tiltak som var truffet blant annet mot prorussiske ledere på Krim.

Målet var blant annet å ramme kretsen rundt Russlands president Vladimir Putin. Canada fulgte opp med sin egen sanksjonspakke.

Blant de sju personene USA har ført opp på sin sanksjonsliste er Igor Setsjin, sjef for Russlands største oljeselskap Rosneft, som Statoil har flere samarbeidsprosjekter med.

Les også: Nye sanksjoner utløser harme hos Russland

Vil ikke si

Russland svarte på den første runden med sanksjoner fra USA ved å svare med samme mynt, og nektet elleve amerikanske tjenestemenn og kongressmedlemmer innreise. Blant dem er den republikanske senatoren John McCain og presidenten i Representantenes hus, John Boehner.

Lukasjevitsj sier myndighetene i Moskva ikke forsøker å speile de amerikanske og canadiske reaksjonene ved å ramme like mange personer, og vil ikke opplyse om hvem det gjelder.

– Til forskjell fra amerikanerne og canadierne vil vi ikke lage noen forestilling, sier han, og føyer til at de det gjelder vil oppdage det når de forsøker å få visum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus