Meny

Stompa-skuespiller Ole Enger er død

DØD: Skuespiller Ole Enger (øverst) spilte på 60-tallet hovedrollen som Stompa i de enormt populære filmene og hørespillene på radio som skildret miljøet blant guttene på en kostskole. Arkivfoto: Aage Storløkken (Aktuell)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Norges første barnestjerner, Stompa-skuespiller Ole Enger er død, 65 år gammel. Fra 1963 til 1967 spilte han i tre Stompa-filmer som hadde stor suksess i Norge.

Enger døde i slutten av april eter lengre tids kreftsykdom, ifølge nekrologen hans som står på trykk i Aftenposten torsdag.

Enger viste seg ikke på lerretet etter de tre Stompa-filmene, men utdannet seg i stedet til revisor.

– Skuespillerjobben var liksom bare noe morsomt vi holdt på med på si. Nei, jeg så liksom aldri skuespilleryrket som noen reell karrieremulighet, sa Enger i et intervju med Dagbladet i 2010.

At han fikk rollen som Stompa var ganske tilfeldig. Han var statist i den første filmen der klassekameraten Rolf Kirkvaag jr. var Stompa, men Kirkvaag gikk lei og Enger ble spurt om å overta, noe han sa ja til.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus