Tror Northug kan «ta en Tiger Woods»

Petter Northug braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim og totalvraket en Audi A7 tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)
Petter Northug braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim og totalvraket en Audi A7 tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

Vegard Arntsen i selskapet Sponsor Insight tror Petter Northug (28) kan gjøre omdømmecomeback i skisporet, og viser til Tiger Woods-skandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er selvfølgelig det verste som kunne skje for Petter Northug. Men Tiger Woods-saken viser at idrettsutøvere kan komme tilbake selv når ingen mener det er mulig, sier daglig leder Vegard Arntsen i analyseselskapet Sponsor Insight til Dagens Næringsliv.

Woods var verdens beste golfspiller og en av de aller best betalte idrettsutøverne i verden da 38-åringen i desember 2009 ble avslørt for utroskap med en rekke kvinner mens han var gift med svenske Elin Nordegren.

Fem av sponsorene rømte, Woods tapte ifølge magasinet Forbes 50 millioner dollar i årlige inntekter og falt til en 58. plass på verdensrankingen.

Etter over to år uten en eneste golftittel sikret han seg i november 2011 sin første turneringsseier. I mars i fjor var Woods på nytt verdens beste golfspiller og i fjor sommer var han igjen den best betalte idrettsutøveren i verden med 78 millioner dollar i inntekter.

– Nå kommer det an på hvordan Northug håndterer fyllekjøringen. På kort sikt er dette katastrofe for ham, men på lang sikt vet man ikke. Et omdømmemessig comeback betinger også at han leverer varene i skisporet, sier Sponsor Insight-sjefen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus