Politiet trenger tips om gruppevoldtekt på russetreff

Politiet trenger tips om gruppevoldtekt på russetreff
Politiet trenger tips om gruppevoldtekt på russetreff

Politiet ber russen selv komme med opplysninger som kan bidra til oppklaring av en antatt grov voldtektssak på landstreffet på Lillehammer natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt konkret ber Gudbrandsdal politidistrikt blant annet om observasjoner av en Imsdal-flaske, delvis fylt med hvitvin, som hadde drikketut og påskriften «Party Marty». Fornærmede skal ha hatt flasken med seg og etterlatt den i russebussen der gruppevoldtekten skal ha skjedd.

En 18 år gammel russejente har fortalt at hun ble voldtatt av tre-fire unge menn i en buss som var med på landstreffet lørdag kveld og natt til søndag.

Politiet mener jentas historie er troverdig, spesielt i lys av undersøkelsen som ble gjort på voldtektsmottaket på Gjøvik søndag morgen.

– Hun skal ha møtt disse guttene på dansegulvet, og ble med dem inn i en av bussene. Det er snakk om fullbyrdet voldtekt, selv om det i mindre grad er brukt fysisk vold, sier operasjonsleder Alf-Harald Rosenberg i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Les også: - Jente (18) gjengvoldtatt av fire medruss på russetreff

Jenta ikke avhørt ennå

Politiet opplyser søndag ettermiddag at de etter vurderinger og samtale med fornærmede ikke vil avhøre jenta søndag. Politiet håper å få avhørt jenta så raskt som mulig, men hun trenger å hvile før de får snakket ordentlig med henne.

– Jenta blir tatt hånd om av venner og medruss. Vi er fortsatt på stedet og sjekker russebusser, forteller operasjonsleder Hallgeir Haugen til NTB søndag ettermiddag.

Han opplyser om at politiet har fått tips om noen busser som kan være mer aktuelle enn andre å sjekke videre.

Tre-fire gjerningsmenn

Politiet ber også russ som har vært med på frivillige seksuelle gruppeaktiviteter melde seg for politiet for å bli sjekket ut av saken. Etter det fornærmede har fortalt, var det rus med i bildet. Det er ikke mistanke om at hun var blitt dopet ned.

– Vi har bare vage beskrivelser av gjerningsmennene og bussen der voldtekten fant sted. Det dreier seg om tre-fire unge menn i russedresser eller russebukser og mørke parkaser, som er ganske vanlig blant russen i år. Mest spesielt er det kanskje at de hadde på seg hvite pannebånd, sier Rosenberg.

Politiet registrerte alle bussene på russetreffet, tok bilder av dem og gikk gjennom dem i løpet av natten.

– Jenta er preget

– Jenta er naturligvis preget, og dette er en veldig alvorlig sak. Problemet så langt er at alle er likt kledd, og alle har vært mer eller mindre beruset. Vi har ikke klart å finne noen vitner, sier Arvid Røste som var operasjonsleder hos politiet natt til søndag.

Det anslås at rundt 6.500 russ var til stede på landstreffet natt til søndag. Landstreffet arrangeres på Birkebeineren Skistadion. Mellom 40 og 50 busser deltok.

Alle bussene måtte vente til treffet var over med å forlate området, Politiet føler seg dermed sikre på at de har bilde av bussen. Utfordringen ligger i å finne riktig buss, i og med at beskrivelsene av den foreløpig er svært vage.

– Vi er avhengige av hjelp fra russen i denne etterforskningen. Hvis noen tror de vet noe, så ring oss, ber Rosenberg.

Gudbrandsdal politidistrikt kan nås på 61053000.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus