Klagenemnda: P-lappen skal ligge i frontruta

Ligger ikke parkeringsbeviset godt synlig i frontruta, må du regne med bot. Foto: Colourbox, montasje: ABC Nyheter.
Ligger ikke parkeringsbeviset godt synlig i frontruta, må du regne med bot. Foto: Colourbox, montasje: ABC Nyheter.

Det hjelper ikke om du har parkeringslappen liggende aldri så synlig til i bilen – ligger den ikke i frontruta, må du regne med bot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har nemlig Parkeringsklagenemnda bestemt, selv om Forliksrådet er av en annen oppfatning. I Asker fikk en bilist nylig medhold i to klager i Forliksrådet om at det er grei å legge parkeringslappen i en annen rute, så lenge den er godt synlig, ifølge Budstikka.

– Jeg er kjent med dommen, men vi har allerede en avtale å forholde oss til. Det er en avtale mellom Forbrukerrådet og parkeringsselskapene. Den sier at p-billett eller p-bevis skal være godt synlig gjennom frontruten, og det vil fortsatt gjelde etter dette, sier Leif N. Olsen.

På nemndas nettsider, i seksjonen med tittelen «Nytteløse klager», står det at «det nytter ikke å klage på en kontrollavgift (parkeringsbot) hvis billetten ikke lå godt synlig i frontruten».

– Det er altså den avtalen vi forholder oss til. Vi har lenge ventet på en felles forskrift, gjeldende for både kommunale og private parkeringsselskaper, som skal håndtere blant annet dette. Vi håper at et forslag til forskrift skal bli sendt ut på høring før sommeren, sier Olsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus