Meny

Regjeringen klar med pokerlov

Thorhild Widvey vil at pokermesterskap skal kunne arrangeres i Norge. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har bestemt at poker-NM skal kunne arrangeres i Norge og at det skal være lovlig å avholde pokerlag i private hjem.

Anført av Fremskrittspartiet har regjeringen lovet å fjerne forbudet mot poker. Nå er lovforslaget ute på høring. Håpet er å få loven endret innen årsskiftet.

Regjeringen vil at Lotteritilsynet skal kunne gi en tillatelse med tre års varighet til å arrangere årlige norgesmesterskap i poker, melder Aftenposten

– Mange nordmenn spiller poker. I dag arrangeres poker-NM i utlandet. I fremtiden vil dette mesterskapet kunne avholdes i Norge, sier kulturministeren Thorhild Widvey i en pressemelding.

50 millioner kroner

I forslaget legges det opp til at hver spiller i utgangspunktet betaler et innskudd på 2.000 kroner og at deltakelse skjer via kvalifiseringsturneringer rundt om i landet.

Ifølge Kulturdepartementet skal tillatelsen til å arrangere mesterskapet i utgangspunktet gis en landsdekkende humanitær organisasjon som i dag har få eller ingen inntekter fra det norske lotteri- eller pengespillmarkedet.

Regjeringen anslår at den samlede omsetningen i et poker-NM kan bli på omkring 50 millioner kroner. Det vil da gi en formålsandel på minimum 2,5 millioner kroner samt andel til arrangør på maksimum 5 millioner kroner, skriver avisen.

Private hjem

Også mindre former for poker i private hjem skal tillates så sant det er snakk om begrensede innskudd og gevinster fastsatt ved forskrift.

– Private pokerlag, med begrensede innskudd og gevinster, bør kunne avholdes så lenge ikke dette har et organisert eller profesjonelt preg. En slik liberalisering vil også være i tråd med den alminnelige rettsoppfatningen, og sikrer at poker kan avholdes innenfor ansvarlige rammer, sier Widvey.

For å sikre en kontrollert utvikling av et nytt lovlig spill på det norske markedet, åpnes det i denne omgangen kun for disse to formene for poker, heter det i pressemeldingen
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus