Meny

Russland krever møte i Sikkerhetsrådet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland krever et møte i FNs sikkerhetsråd om ukrainske styrkers angrep på Slavjansk, oppgir kilder i Russlands FN-delegasjon.

Russland ønsker å drøfte «den alvorlige opptrappingen av volden i Ukraina», der det fredag var harde kamper mellom ukrainske sikkerhetsstyrker og separatiststyrker.

Samtidig sier Ukrainas fungerende president sent fredag ettermiddag at operasjonen i Slavjansk fortsetter. Han oppfordrer de russiskvennlige styrkene til å legge ned våpnene og løslate gisler.

Det er fullstendig motstridende opplysninger om situasjonen i Slavjansk.

De såkalte «separatiststyrkene» hevder overfor nyhetsbyrået Interfax at de har kontroll over nesten hele Slavjansk, med unntak av noen gater i forstedene, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Opplysningene er stikk i strid med opplysningene fra den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU tidligere fredag om at ukrainske styrker kontrollerer hele Slavjansk.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus