Meny

Minst 16 drept av bombe i Nigerias hovedstad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 16 mennesker ble drept i en kraftig bombeeksplosjon i utkanten av Nigerias hovedstad Abuja torsdag kveld.

Bombeeksplosjonen skjedde tett ved busstasjonen i forstaden Nyanya, der 75 mennesker ble drept av en bombe 14. april, opplyser en tjenestemann.

– Det skjedde en eksplosjon i 20-tiden i kveld. Det var ikke en ulykke, sier en talsmann for redningsmannskapene på stedet.

– Det var en øredøvende eksplosjon, så sto området rundt Nyanya-broen i flammer, sier vitnet Joe Udofia og legger til at det var mange mennesker på stedet.

Lateef Adebayo sier at det var mange lik på attentatstedet, og at mange sykebiler var på vei. På grunn av tett trafikk hadde sykebilene problemer med å komme fram til stasjonen.

Redningsarbeidet var vanskelig fordi det allerede var mørkt, og gatebelysningen i området er dårlig.

Ingen har påtatt seg ansvaret for attentatet, men mistanken går i retning av Boko Haram, den ekstreme islamistiske gruppa som har drept tusener av mennesker de siste fem årene.

Lederen for Boko Haram, Abubakar Shekau, tok på seg ansvaret for angrepet i april i et videoopptak som AFP har sett.

Mye av Boko Harams virksomhet har den siste tiden vært i det nordøstlige Nigeria, som er gruppas historiske kjerneområde. Over 1.500 mennesker er drept av gruppa hittil i år.

President Goodluck Jonathan har måttet tåle sterk kritikk for myndighetenes manglende evne til å få bukt med uroen, til tross for en massiv militær innsats som tar sikte på å knuse Boko Haram.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus