Meny

Gamle Star Wars-stjerner skal skinne på ny

En rekke av de gamle stjernene fra den første runden av Star Wars-filmene til George Lucas har takket ja til å spille i den sjuende utgaven av stjernekrigene, denne gangen redigert av J.J. Abrams. Fra venstre: Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke av de gamle stjernene fra den første runden av Star Wars-filmene til George Lucas har takket ja til å spille i den syvende utgaven av stjernekrigene, denne gangen redigert av J.J. Abrams.

Ryktene har lenge gått om at både Harrison Ford, Carrie Fisher og Mark Hamill blir med. Nå er det klart at de får selskap av ytterligere flere fra originaltrilogien – Peter Mayhew (Chewbacca), Anthony Daniels (C-3PO) og Kenny Baker (R2-D2).

I tillegg blir Andy Serkis (Gollum i Ringenes Herre-filmene) og Oscar Isaac («Inside Llewyn Davis») med i «Star Wars: Episode VII», Disney-selskapets første etter at de kjøpte Lucasfilm.

Ford spilte Han Solo, Fisher spilte prinsesse Leia og Hamill var Luke Skywalker i de originale filmene, men det er ikke kjent om de vil gjenta sine roller eller spille andre karakterer i den nye filmen.

Andre navn på rollelisten er Max von Sydow, Adam Driver («Girls»), Domhnall Gleeson og nykommerne John Boyega og Daisy Ridley.

– Det er både spennende og surrealistisk å se den opprinnelige rollebesetningen og disse nye utøverne forenes for å bringe denne verdenen til liv, nok en gang. Vi begynner opptakene om et par uker, og alle gjør sitt beste for å gjøre fansen stolte, sa Abrams.

Disney kjøpte Star Wars-skaperen George Lucas' Lucasfilm i 2012 for 4,05 milliarder dollar og kunngjorde at de ville produsere tre nye filmer i serien.

«Episode VII» har planlagt premiere 18. desember 2015.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus